FAQ (Swe)

Vad är PhotoOp?

PhotoOp är en förkortning av foto möjlighet (Photo Opportunity).  Det är en ofta använd benämning för arrangerade foto tillfällen vid festligheter, premiärer och dyl. där mängder av fotografer står uppradade och får i stort sett samma bild. Här använder vi det lite skämtsamt. Det är svårt att som fotograf få möjligheter att ställa ut och PhotoOp försöker hjälpa fotografer att visa bilder och arrangerar därför “en demokratisk foto utställning” där alla som vill (och anmäler sig i tid) är välkomna att visa sin fotografi.

Jag anmälde mig, vad händer nu?

Bra! Du gjorde just det. Inom ett par veckor kommer ett mejl med mer information.

Har utställningen något tema?

Nej, men om du tänker ställa ut mer än en bild (max 3) kan det vara värt att ha ett eget tema.

Kostar det något att delta?

Ja. Det kostar blyga 250 kronor (inkl. moms) per deltagare. Varje deltagare betalar lika mycket i en demokratisk fotoutställning. När du skrivit in dig får du en räkning och när den är betald är din plats garanterad. Om inte antalet utställare överstiger 10 får du pengarna tillbaka.

Var är utställningen?

Galleri VassliSouza

Gustav Adolfs Torg 10B, Malmö

Bättre läge än så kan man inte få

När?

15-17 mars 2019

Kan jag bjuda in gäster till öppningen och utställningen?

Självklart, bjud in din familj, dina vänner, grannar och sprid ordet.  Detta är din chans att visa vad du kan.

Vem och hur marknadsförs PhotoOp?

Du! PhotoOp handlar om att bygga Community och öka intresset för fotografi i Malmö. Därför ber vi dig att sprida ordet och dela våra sociala media poster via dina kanaler och bjuda in vänner, deras vänner och deras vänners vänner, ja du förstår idéen…..

När du betalt deltagaravgiften ber vi dig att skicka in en bild (1080px längsta sidan) som du tänker ställa ut. Bilden kommer att delas via PhotoOps sociala medier med ditt namn angivet. Du får gärna också vattenmärka bilden med ditt namn så folk vet vem fotografen är.

Vad erbjuds på öppningskvällen?

Några korta öppningsord och sen är det fritt fram för dig att skryta om dina bilder…. hade vi varit på kontinenten så hade vi kanske kunnat bjuda på ett glas…. men vi är i Sverige….

Kan jag sälja mina bilder under utställningen?

Absolut. Sätt gärna ett pris på dina bilder. Vi tar ingen kommission. Men om du säljer något får du får gärna bjuda på en fika 😉

Hur många bilder kan jag ställa ut?

Upp till tre bilder per fotograf, men de måste kunna hänga vertikalt under varann på galleriet.

Hur stora får bilderna vara?

Minst 40 x 50 cm (40×40 cm om fyrkantiga) och max 70 x 100 cm (80x80cm om fyrkantiga). Måtten inkluderar eventuella ramar. Vill du ställa ut bilder tryckta på dibond eller plexiglass går det självklart också bra. Alla bilder måste vara ha upphängningsanordningar (wire eller dyl.) på baksidan. Varje utställare tilldelas en 2mm perlon wire men måste stå för justerbara krokar själv.

Hur och var kan jag trycka/montera/hänga mina bilder?

Det finns många tryckerier att välja på. Vi jobbar just nu med några av de främsta i Malmö för att få till ett special pris för PhotoOp. Om och när vi lyckas får du imnformation via mejl.

När skall utställningen hängas?

Torsdagen 14 mars 2019 mellan 16-20:00

Måste jag namnge eller ha en bild text?

Nej, men vi rekommenderar att du sätter en liten lapp med ditt namn och kontakt information i ramen om du vill att besökare skall kunna nå dig. Om du vill sälja dina bilder kan du ju också sätta ett pris. Om du har visit kort ta gärna med några som vi kan lägga fram på galleriet.

Måste jag närvara under utställningen?

Ja, delvis. För att hålla kostnaderna nere måste varje deltagande fotograf ställa upp minst två timmar (förutom öppningskvällen) under lördagen eller söndagen. Du kommer att få ett schema när vi vet hur många utställare vi har. Du måste också hänga (torsdag kväll) och ta ner (söndag kväll) dina egna bilder.

Självklart vill vi att du spenderar så mycket tid som möjligt på galleriet när utställningen är öppen eftersom det är en möjlighet att snacka med andra fotografer och besökare. Detta är dock frivilligt. Men missa inte möjligheten att vidga ditt nätverk och kunder. Detta är en unik chans att möta din publik och kanske sälja en bild eller tre.

När måste jag hämta mina bilder efter utställningen?

Utställningen stänger 1700 på söndag eftermiddag. Du kan hämta dina bilder mellan 17 och 18 på söndag kväll.

Fler frågor?

Mejla oss att info@photoop.eu

Cheers,

Henry