FAQ (sve)


Vad är PhotoOp?

PhotoOp är en förkortning utav foto möjlighet (photo opportunity). Detta är ofta förekommande vid förutbestämnda evenemang när en stor mängd (press) fotografer trängs för att få nästan samma bild. Här använder vi det med glimten i ögat. Det är svårt för även etablerade fotografer att få ställa ut på gallerier och PhotoOp försöker råda (lite) bot på detta som “en demokratisk fotoutställning” där alla är välkomna att visa upp sin fotografi.

Jag anmälde mig, vad händer nu?

Bra! Du har tagit första steget. Snart får du mer information.

Har utställningen något tema?

Nej, men om du tänker ställa ut mer än en bild (max 3) kan det vara värt att ha ett eget tema.

Kostar det något att delta?

Malmö:Ja. Det kostar blyga 300 kronor (inkl. moms) per deltagare. Varje deltagare betalar lika mycket i en demokratisk fotoutställning. När du skrivit in dig får du en räkning och när den är betald är din plats garanterad.

Var blir det?

Malmö: Vi jobbar på Triangeln eller likvädig central plats.


När?

Malmö:  Våren 2021


Kan jag bjuda in gäster till öppningen och utställningen?

Självklart, bjud in din familj, dina vänner, grannar och sprid ordet. Detta är din chans att visa vad du kan.

Vem och hur marknadsförs PhotoOp?

Vi kommer att skicka press-releases, göra inlägg på facebook, Instagram och andra sociala medier. MEN vi vill också att du sprider informationen till din familj, dina vänner och deras vänner i dina sociala kanaler. Vi vill ju att så många som möjligt dina och alla andra bilderna på utställningen. Detta är ju “en demokratisk foto utställning.”


Vad erbjuds under öppningskvällen?

Några korta öppningsord och sen är det fritt fram för dig att skryta om dina bilder…. Ta gärna med något att bjuda dina gäster på under kvällen

Kan jag sälja mina bilder under utställningen?

Absolut. Sätt gärna ett pris på dina bilder. Vi tar ingen kommission. Men om du säljer något får du får gärna bjuda på en fika 😉

Hur många bilder kan jag ställa ut?

Upp till tre bilder per fotograf, men de måste kunna hänga vertikalt under varandra på galleriet

Hur stora får bilderna vara?

Minsta storlek är 40×40 cm (inkl ram) och största 100×70 cm (inkl. ram). Glöm inte att beroende på utrymme dina tre bilder måste kunna hänga vertikalt i en rad.

Utskrift? Montage? Inramning?

Du är ansvarig för att skriva ut och montera (rama in) dina bilder. Alla bilder måste vara utskrivna och monterade med en hård baksida och hängningsanordningar på baksidan. Du kan skriva ut (eller limma) på alu-sandwich (dibond), plexiglass, kapafix (foamcore), canvas (monterad i spännram) eller rama in. Alla konstverk måste kunna hängas längs en vertikal perlon wire (2mm tjock). Varje utställare tilldelas en wire med tre krokar motsvarande en meter av vertikalt väggutrymme. Ingenting kan monteras direkt på väggarna.

När skall utställningen hängas?

Normalt (tors-) dagen före öppnadet som planeras till en fredag.

Måste jag namnge eller ha en bild text?

Nej, men vi rekommenderar att du anger ditt namn och kontakt information vid dina bilder om du vill att besökare skall kunna nå dig. Om du vill sälja dina bilder kan du ju också sätta ett pris. Om du har visit kort ta gärna med några som vi kan lägga fram på galleriet.

Måste jag närvara under utställningen?

Självklart vill vi att du närvarar så mycket som möjligt förutom vid själva öppnandet. För att hålla kostnaderna nere måste varje deltagande fotograf också ställa upp minst två timmar (förutom öppningskvällen) under helgen. Du kommer att få ett schema baserat på antalet utställare.

När måste jag hämta mina bilder efter utställningen?

Utställningen stänger 1700 på söndag eftermiddag. Du kan hämta dina bilder mellan 17 och 18 på söndag kväll.

Retur policy

Om du vet att du inte kommer att kunna delta efter det att du har betalt anmälningsavgiften men innan din inskickade promo bild har publicerats kan vi betala tillbaka 50% av din anmälningsavgift. Om du ställer in ditt deltagande efter att din promo bild har publicerats på photoop.eu hemsida och/eller social medier kan vi tyvärr inte erbjuda någon återbetalning utav anmälningsavgiften. Om organisatören ställer in utställningen återbetalas 100% av anmälningsavgiften.


Hoppas att detta besvarat dina frågor. Om vi missat något, hör av dig.

Hälsningar,

Henry  &  Charlie